Meny Lukk

Facebook lanserer Libra kryptovaluta

Facebook lanserer Libra kryptovaluta

Libra kryptovaluta

Det har vakt oppsikt. Både blant kryptoentusiaster og sentranbanksjefer. Til og med vår egen Øystein Olsen er smått positiv til Facebooks kryptovaluta Libra. Kryptoentusiastene er heller avmålte. Dette blir en kryptovaluta som skiller seg veldig ut fra for eksempel bitcoin. Libra blir ikke en fri kryptovaluta ved at det er etablerte aktører som står bak. Ideen om desentralisert styring er fraværende.

Libra kryptovaluta

Dersom man legger ideologien til side og ser på hva Libra kryptovaluta faktisk kan bli, så ser det ut som en viktig hendelse. Libra kryptovaluta skal være en stablecoin som er pegget til en fiat pengeenhet. Akkurat som et vanlig valutakryss. Ved å gjøre dette er det tenkelig at kursen kommer til å være langt mer stabil, noe som gjør dette til et velegnet betalingsmiddel.

valutahandel valuta handel

Viktige samarbeidspartnere

Facebook har allerede gått ut med noen samarbeidspartnere. Svenske Spotify er en av partnerne. Videre er VISA og MasterCard inne og hjelper med utviklingen av Libra wallet Calibra. Med store aktører som har lang erfaring med transaksjoner kan Facebook kryptovaluta raskt bli innført og få stor aksept i markedet.

Ny all time high for bitcoin kursen?

2019 har vært et godt år for de som har investert i kryptovaluta som for eksempel bitcoin. bitcoin kurs utvikling har gått i taket og er nå opp hele 250 % siden desember i fjor. Med en kurs på rundt 12000 USD er det fortsatt et stykke igjen til all time high, men det ser veldig oppnåelig ut.

Libra som kursdriver for kryptovaluta

Kursene på kryptovaluta har steget jevnt i løpet av 2019. Men, det er først etter at det ble kjent at Facebook vil lansere sin egen kryptovaluta at kursene virkelig har skutt i taket. I løpet av kort tid doblet verdien på bitcoin seg, og det er ikke utenkelig at kursene kommer til å stige videre i takt med at det kommer flere nyheter om Libra kryptovaluta. Dette vil nemlig øke fokus på krypto, noe som kan øke interessen blant tradere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *