Meny Lukk

Kjøpe valuta

Det er ikke bare når man skal ut å reise man kjøper valuta. Det har blitt vanlig å ta opp lån i valuta og kjøpe valuta for investeringens skyld.

valutahandel valuta handel

Valuta

Valuta er ganske enkelt forklart et lands penger. Måten man kan få avkastning fra valutahandel er at en valutakurs kan stige eller synke i forhold til et annet land valuta. Valuta nomineres i et så kalt valutakryss hvor to ulike valutaers verdi måles. For eksempel er valutakrysset EURUSD et mål på hvor mange amerikanske dollar man må betale for å få en euro. Valuta handles på forex, eller foreign exchanges, som er verdens største markedsplass og denne er alltid åpen. Markedet har ikke en bestemt plassering, men London, New York og Paris er viktige steder hvor det omsettes valuta for store beløp.

Kjøpe valuta

De fleste nettmeglere tilbyr sine tradere å kjøpe valuta dersom de har åpnet en valutakonto. Dersom man allerede har en konto hos en norsk nettmegler eller i banken kan dette være en god løsning. Men, det er ofte et begrenset utvalg av valuta tilgjengelig for trading. Flere tradere har derfor snudd seg mot CFD når de skal kjøpe valuta.

Teknisk analyse av valuta

Teknisk analyse er mye brukt til valutatrading. Analysemetoden brukes på samme måte som ved aksjer, det vil si at man finner tekniske større og motstandsnivåer, tekniske trender, tekniske formasjoner og bruker ulike tekniske indekser. Metoden er spesielt nyttig på kort sikt når man forsøker å utnytte svingninger i markedet for å få avkastning. Det brukes også fundamental analyse av valuta, men dette blir mer brukt av investeringsfond eller analytikere som ser etter verdien på lengre sikt. Selv om man trader kan også fundamental analyse være nyttig. Den fundamentale verdien av valuta påvirkes av flere forhold, men rente, produktivitet, handelsbalanse, arbeidsledighet og økonomisk, sammen med finansiell politikk er blant de viktigste faktorene som påvirker en valutakurs.

Trade CFD på valuta

Flere og flere daytradere foretrekker å bruke CFD når de skal trade valuta. Grunnen til dette er blant annet at nettmeglerne som tilbyr CFD på valuta også gir gratis realtidskurser, tilgang til viktige nyheter og program for teknisk analyse. Men, det er også en stor fordel at de aller fleste av nettmeglerne også har et stort utvalg av forskjellige valuta tilgjengelig, samtidig som kostnaden ved trading er lav. eToro er en av de beste markedsplassene for CFD på valuta og du kan åpne din konto ved å følge disse trinnene:

  • Gå til etoro.com
  • Åpne en gratis traderkonto
  • Gjør innskudd og kjøp valuta

eToro er en multiasset-plattform som tilbyr investering i aksjer og kryptovaluta, i tillegg til trading med CFD. CFD er kompliserte instrumenter og har en høy risiko for tap av penger på grunn av høy belåning. 67 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer og om du er i stand til å håndtere denne risikoen.