Meny Lukk

Kryptovaluta

Ennå er det et godt stykke til kryptovaluta kan nevnes i samme ordelag som tradisjonell valuta. Det er mye usikkerhet knyttet til krypto. Hvem som står bak, hva som er den reelle nytteverdien. Det er noe som passer for de som våger å ta stor risiko, og ikke lar seg skremme av muligheten til å tape alt.

valutahandel valuta handel

Kryptovaluta

Kryptovaluta var den store snakkisen på slutten av 2017. Kursene steg og mange kastet penger i markedet i frykt for å miste sjansen til å doble pengene på kort tid. For de som har vært i markedet en stund, er det å doble pengene på mindre enn et par år forbundet med stor risiko for å nettopp tape pengene. Det så det ikke ut til at de vordende kryptovalutainvestorene tenkte. 2018 startet tøft for disse, og kursene falt nesten sammenhengende i flere måneder.

Hva er kryptovaluta?

Det er nok ikke alle som investerer i kryptovaluta som faktisk vet hva krypto er. Blant oss vanlige dødelige er det heller ikke mange som vet hva det er. Likevel det har en mystikk som ser ut til å fange oppmerksomheten til visse typer mennesker. 

Kryptovaluta er i følge Wikipedia et digitalt betalingsmiddel. Eller mer korrekt, er et tenkt digitalt betalingsmiddel siden det faktisk er veldig få som faktisk bruker det til å betale for varer eller tjenester. I bunnen ligger kryptografi som sikrer transaksjoner og kontroll over generering av nye kryptovalutaenheter.  

hva er kryptovaluta bitcoin bitcoin cash hvordan kjøpe kryptovaluta

Bitcoin og Bitcoin Cash

Det er Bitcoin som er regnet som den ekte og opprinnelige kryptovalutaen. Med rundt 10 års fartstid er det mange som mener at teknologien begynner å bli avleggs. Dette førte til at blant annet Bitcoin Cash ble skilt ut fra Bitcoin som er verdens mest verdifulle kryptovaluta dersom det er marketcap som legges til grunn. Innen aksjer snakker vi om splitt når et datterselskap skilles ut, innenfor kryptovaluta kalles det tilsvarende for fork.

ethereum ethereum classic kryptovaluta hvordan kjøpe kryptovaluta i norge

Ethereum og Ethereum Classic

Det som gjør Ethereum og Ethereum Classic spesielle, i hvertfall dersom vi sammenligner med Bitcoin, er at vi vet hvem som står bak teknologien. Det er nemlig den russisk-kanadiske programmereren Vitalik Buterin. Noe annet som gjør at Ethereum og Ethereum Classic skiller seg enda mer ut fra Bitcoin, er at det er flere etablerte og kjente selskaper som er involvert. For eksempel driver IBM med eksperimentering hvor de bruker Ethereum programvare som en plattform for tingenes internett. Det er også flere banker som er involvert i denne teknologien, vi kan blant annet nevne UBS, Barclays og Credit Suisse.

hvordan kjøpe ripple i norge xrp kryptovaluta

Ripple

Blant de opprørske kryptovalutaene som ofte har tilhengere som finner den desentraliserte kontrollen over kryptovaluta tiltalende, er Ripple XRP noe som virkelig skiller seg ut. XRP er nemlig en kryptovaluta som er under sentralisert kontroll. Det er også mange som har valgt å kjøpe Ripple siden dette er en kryptovaluta som er delvis i bruk. I tillegg til at den har fått innpass hos flere storbanker.

Andre typer krypto valuta

De ulike typene kryptovaluta vi har nevnt på denne siden er kjent som de største og viktigste. Men, det finnes langt flere. Når hypen var på sitt høyeste dukket det ukentlig opp flere nye kryptovaluta. Ettersom kursene har falt har denne aktiviteten følgelig avtatt. Nå ser det ut som om markedet er inne i en fase hvor klinten skal skilles fra hveten.