Meny Lukk

Valutakurser

 • Valuta, aksjer, indekser, råvarer
 • Teknisk analyse
 • Algoritmer
 • Strategy Tester
 • Basic: gratis
 • Pro: $14,95 pr mnd
 • Pro+: $29,95 pr mnd
 • Premium: $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Hvordan trade valuta?

Hos norske meglere og banker har du muligheten til å trade valuta med mini futures og ETN. Dette er instrumenter som åpner opp for at flere får tilgang til valutamarkedet som normalt er forbeholdt store og profesjonelle investorer. Selv om meglere og banker i Norge har trygge og brukervennlige løsninger pleier vi ikke å anbefale disse. En av grunnene er at det kan bli dyrt siden du må betale kurtasje hver gang du gjennomfører handler.

CFD – Contracts for Difference

CFD er et finansielt instrument som er konstruert slik at det skal følge kursutviklingen til et underliggende instrument. Instrumentet er en kontrakt mellom utsteder og innehaver, noe som betyr at innehaveren ikke eier det underliggende instrumentet. CFD-er kan også konstrueres slik at de kan brukes til shorting. Det er få norske meglere og banker som tilbyr trading med CFD, men eToro kan være et godt valg. eToro har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Som kunde kan du trade nesten 50 valutakryss med CFD. Du får også gratis realtidskurser og et eget program for teknisk analyse.

Besøk eToro og åpne konto

Det er gratis å åpne konto på eToro, og med kurtasjefri handel og lav spread er dette en handelsløsning som gjør at mange kan spare penger. For å komme til nettsiden kan du trykke på den grønne knappen nedenfor. Nettsiden er tilgjengelig på norsk, noe som sikrer god brukervennlighet.

 • Anbefalt nettmegler
 • Trade valuta med CFD
 • Ingen kurtasje, lav spread
 • Gratis realtidskurser og analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet
76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Når du er på nettsiden kan du trykke på knappen “Bli med nå“. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan velge innloggingsmetode til din konto. Alternativene er å lage brukernavn/passord, eller bruke din Facebook- eller Google-konto.

Neste steg er å trykke på “Fullfør profil“. Du får nå frem et skjema hvor du kan fylle inn personalia og svare på spørsmål slik at din erfaring med investeringer blir kartlagt. Vi anbefaler også at du verifiserer din konto, noe som gir deg høyere sikkerhet.

Gjør innskudd på eToro

Det minste innskuddet er $200 eller i underkant av 2000 kr. Det åpner opp for at de aller fleste kan begynne med investering og trading med råvarer. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Bruker du VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly vil innskuddet ditt være tilgjengelig umiddelbart. Du kan også bruke vanlig bankoverføring, men da kan det gå opptil 5 virkedager før pengene er fremme på konto.

Trade valuta uten kurtasje

Når du skal kjøpe ETF, ETN eller CFD på råvarer må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen. Skriv inn navnet eller tickeren til instrumentet du vil trade, og trykk på “Handle“. I ordreskjemet kan du skrive inn summen eller antallet instrumenter du vil kjøpe eller shorte.

Når du har oppgitt summen eller antallet instrumenter du vil trade trykker du på “Åpne handel“. Så lenge markedet er åpen vil din ordre bli utført umiddelbart. Dine ETF, ETN og CFD vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

 • Anbefalt nettmegler
 • Trade valuta med CFD
 • Ingen kurtasje, lav spread
 • Gratis realtidskurser og analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet
76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Valutakurser FAQ

Hvor kan jeg følge valutakurser live?

På vår nettside har vi samlet de viktigste valutakryssene slik at du kan følge med på kursutviklingen. Du kan også prøve analyseprogrammet vi anbefaler gratis slik at du alltid har rask og enkel tilgang til oppdaterte valutakurser.

Hvordan leser jeg valutakurser?

Valutakurser er oppgitt som valutakryss. For eksempel viser EURNOK hvor mange norske kroner du må betale for å få 1 euro. Dersom norske kroner styrker seg mot euro vil grafen være fallende mot høyre. Svekker norske kroner seg til grafen være stigende mot høyre.

Hvor kan jeg se EURNOK live?

EURNOK er et viktig valutakryss som du kan følge på vår nettside. Her kan du se hvor mange norske kroner du må betale for euro, eller hvor mange norske kroner du kan få for euro.

Hvor kan jeg se CHFNOK valutakurs?

Sveitsiske franc er en populær investering, og du kan følge med på utviklingen til valutakrysset CHFNOK på vår nettside. Du kan også prøve analsyeprogrammet gratis slik at du alltid har tilgang til oppdaterte valutapriser.